Paasviering op de Vlinder, 29 maart 2018

Vanochtend was de Paasviering op school. Het begon met het voorlezen van het Paasverhaal van Elisha, een jongetje die alles van het lijden van Jezus van dichtbij meemaakte.

Daarna werd de fantastische opbrengst van Euro 2155,30 van de Fancy Fair bekend gemaakt. Hierna kregen we een heerlijke Paasmaaltijd in de klas die ondertussen door de ouders van de oudervereniging was voorbereid.

En 's middags werden er een onderbouw- en bovenbougroep door elkaar gemixt en konden de jongere en oudere kinderen met elkaar spelletjes doen. Iedereen genoot daar zichtbaar van.

2018 collega paasviering

En na deze geslaagde dag is het morgen Goede Vrijdag en daarna Pasen. Namens het team van de Vlinder wens ik iedereen hele fijne Paasdagen toe.

Fancy Fair Vastenactie groot succes, 28 maart 2018

Woensdagochtend was de Fancy Fair voor de Vastenactie; het schooltje in Zambia. Wat was het gezellig en wat was er veel te doen. Aan bezoekers geen gebrek. Heel veel verschillende activiteiten waren er en dat maakte alles juist heel leuk. Groot en klein genoot. Meester Hein mocht zelfs Cas - als hij maar een bonnetje betaalde- uit groep 5b een paar boksklappen verkopen; wel tegen een stootkussen hoor. Samen met Ruben kon je bij hen wat leren over teakwondo en ze hadden echte handschoenen en een stootkussen om te oefenen. Dat leverde heel wat bonnetjes bij hen op.

Morgen tijdens de Paasviering op school wordt bekend gemaakt wat de totaalopbrengst is. We zijn benieuwd....

Hieronder wat foto's om een indruk te krijgen wat er allemaal gebeurde:

2018 kuikentjes aaien Vastenactie verkleind

Kuikentjes aaien in groep 5b

2018 cupcakes verkopen 7b verkleind

Zelf gemaakte cup-cakes verkopen in 7b

2018 portrettekenen groep 1 2a vastenactie verkleind

Groep 1-2 kinderen tekenen portret van ouders

2018 verkoop eieren 3a verkleind

Prachtige Paaseieren verkopen in 3a

Opening Sutu voetbalmuur

2018 sutu 1 bewerkt naar 40

Op woensdagochtend 7 maart was er een klein feestje voor de kinderen van de groepen vijf. Om half negen werd de voetbalmuur geopend. Hierbij hield wethouder Geerdes een praatje en konden we genieten van de kunsten van voetbalkunstenaar Sjaak. Ook mochten sommige kinderen met hem een spel op de muur spelen. Het was genieten. Na afloop werden de kinderen ook nog getrakteerd op een gezonde traktatie en kreeg iedereen een waterbidon. Voor de klassen was er ook nog een echte leren bal om te gebruiken als we in de voetbalkooi spelen.

Voetbalmuur op veldje naast de school

2018 voetbalmuur bewerkt

SInds de kerstvakantie hebben we er een enorm mooi speeltoestel bij gekregen. Samen met de gemeente Houten is er een echte voetbalmuur op het veldje gerealiseerd. Onder schooltijd en 's middags tot half zes is hij door iedereen te gebruiken. Er zitten ongeveer 10 spellen op die je alleen of in groepen kunt spelen. Het is interactief en er wordt zelfs tegen je gesproken. Je kunt ook testen hoe hard je kunt schieten, gooien of slaan tegen een bal. Dus zelfs de handballers en volleyballers onder ons kunnen er ook mooi mee oefenen.

SInterklaas bezoekt de Vlinder

2017 sinterklaas kleuters aula klein

En dan is het 5 december, de dag waar alle kinderen naar hebben uitgekeken. En Sinterklaas bezoekt vandaag ook de Vlinder. Met een bakfiets van hulppiet Marijke kwam hij vanochtend op de speelplaats aan. In de aula deden alle onderbouwgroepen een presentatie voor de SInt en zijn Pieten. In de bovenbouwgroepen werden schitterende surprises met SInterklaasgedichten uitgedeeld.