Wijkwandeling ( groep 5a en 5b)

De groepen 5 gaan de komende periode een wijk ontwerpen. Hiervoor hebben zij vandaag onderzoek gedaan tijdens een wijkwandeling. De kinderen hebben hierbij vragen beantwoord over de volgende onderwerpen: wonen, verkeer, werk, recreatie, omgeving en voorzieningen.

Met de gevonden informatie gaan we de komende week aan de slag. We maken een ontwerp en een maquette voor de nieuwe wijk, die achter de school gebouwd gaat worden.

wijkwandeling

Wie liggen er daar nu op de grond in 5A?

Soms hoeven we van de juf lekker niet aan onze tafel te zitten. Dit keer mochten we met begrijpend lezen op de grond liggen. Het ziet er heel relaxt uit, maar we moesten wel gewoon hard werken hoor.

15403038 910631832371581 2032328933 n

Wij vieren feest ( groep 5b): Allerheiligen en Allerzielen

Vandaag en morgen staan wij stil bij de feesten Allerheiligen en Allerzielen.

We hebben bijpassende verhalen hierover gelezen en zullen vandaag en morgen bidden.

Wist je dat van 26 oktober tot 10 november in heel veel landen Allerzielen gevierd wordt? De herdenkingsdiensten zijn niet zozeer bedoeld om de doden niet te vergeten, maar vooral om te vieren wie ze waren en wat ze ons verteld en geleerd hebben.

Allerzielen

Wij branden vandaag en morgen een kaarsje voor de mensen en dieren die zijn overleden en die we voor altijd in ons hart gesloten hebben.

Wij vieren feest (groep 5b): Halloween

Groep 5b werkt de komende periode aan het thema: Wij vieren feest

Vandaag stond het eerste feest voor de deur: Halloween.

De kinderen mochten verkleed naar school komen en de klas werd versierd.

Vorige week hebben wij een klokhuisfilmpje gekeken over Halloween en een tekst gelezen. Hierdoor weten wij goed wat er met Halloween gevierd wordt.

Morgen staan wij stil bij Allerheiligen en Allerzielen

Foto Halloween

Groep 5b: Schrijven met kroontjespen

Groep 5b heeft een Elfje gemaakt over opa en/ of oma.  De kinderen mochten net als vroeger hun Elfje met kroontjespen opschrijven. Dit was nog best wel lastig maar het is ons wel gelukt!

vroeger

Vroeger