Palmpasen en thema Sprookjes

Palmpasenstok

daphne 1

Vrijdag 18 maart hebben wij een Palmpaasoptocht gelopen. We zijn bij de kinderen in groep 6 bij de Vuurtoren geweest. Hier hebben we liedjes gezongen en daarna zijn we weer terug gegaan. Na de optocht mochten de stokken mee naar huis en mochten de kinderen zelf iemand uitkiezen aan wie ze de Palmpaasstok gingen geven.

daphne 2

In de klas werken wij rondom het thema sprookjes. De kinderen hebben boeken, poppen, knuffels en andere materialen meegenomen voor het thema. Voor de meivakantie zullen wij ons thema afsluiten met een voorstelling over Sneeuwwitje.

De politie op bezoek in 3a

Afgelopen dinsdag kreeg groep 3a bezoek van wijkagent Tomas. Hij wist dat wij heel hard aan het werk zijn over het thema fiets en had daarom speciaal een echte politiefiets meegenomen. In de klas liet agent Tomas zijn fiets zien en vertelde er ook een heleboel over. Hij liet ook nog zien hoe hij heel snel van zijn fiets af kan springen. Dat is natuurlijk handig als er een noodsituatie is. Daarna nam agent Tomas ons mee naar buiten, waar er nog een verrassing op ons stond te wachten. Hij had ook nog zijn politiebus meegenomen! We mochten allemaal even achter het stuur zitten. Ook mochten we achterin de bus zitten alsof we boeven waren. Het bezoek was echt superleuk! Aan het einde hebben we deze mooie foto van onze groep met agent Tomas, zijn politiefiets en de bus genomen.

3a politie

carnaval in de groepen 3

foto carnaval 2Vorige week vrijdag hebben wij weer Carnaval gevierd!

Eerst lekker hossen in de aula en daarna optredens van de groepen 1/2 en 3.

De klas van juf Daphne won de prijs voor beste act, gefeliciteerd groep 3B!

Na het hossen was het tijd om naar buiten te gaan en daarna een lekkere beker drinken met wat lekkers.

De groepen 3 hebben daarna samen allerlei leuke spelletjes gespeeld.

De groep van juf Daphne kon naar het lokaal van de groep van juf Frederique, en andersom.

Gezellig carnavallen met z'n allen!

Het was een zeer geslaagde carnavalsochtend!

foto carnaval

De groepen 3 gaan eropuit

2014 vv houten

De groepen 3 zijn eropuit gegaan. Met de kinderen hebben we met auto's en ouders een bezoekje gebracht aan het VVV-kantoor op het Rond. Daarna  hebben de kinderen een fotospeurtocht gehad. Het was heerlijk weer en de kinderen hebben veel geleerd en kunnen, wat ze geleerd en gezien hebben naspelen in de spelhoek in de klas.