Thema 'voertuigen groot en klein

Een verslagje van juf Mariël uit groep 1-2c

Afgelopen woensdag was juf Mariël opeens even verdrietig. Ze had gezien dat de kinderen mooie herfstspullen hadden verzameld,  zij wilde dit eigenlijk ook in de herfstvakantie gaan doen maar het bos was veel te ver lopen. De kinderen kwamen al heel snel op het idee dat juf Mariël misschien met de auto had kunnen gaan, of met de bakfiets, of met de bus en zo werden er allerlei voertuigen genoemd.

Wisten jullie dat je zelfs met het vliegtuig of een helikopter naar het bos kan gaan?

Het thema 'voertuigen groot of klein, we zijn blij dat ze er zijn' begon te leven.

De dag daarna hebben we een boekenkring gehouden. De kinderen hebben in tweetallen verschillende boeken over voertuigen bekeken. Vervolgens mochten ze het belangrijkste wat ze in hun boek hadden gezien aan de rest van de klas vertellen.  Deze woorden hebben we verzameld op het woordweb.

Zijn er ouders, met een beroep in de vervoerssector, die het leuk vinden om hierover in de klas te komen vertellen? Neem gerust contact op met juf Suzanne of juf Mariël. De kinderen zullen zeker onder de indruk zijn als er een echte (bus)chauffeur, machinist, monteur enz. bij hen in de klas op bezoek komt.

Thema-afsluiting kriebelbeesten

Afgelopen periode hebben de kinderen uit groep 1/2A veel geleerd over kriebelbeesten. Er zijn veel kriebelbeesten gezocht, de klas mee in genomen, we hebben informatie gezocht in veel boeken, via Google, kriebelbeesten nagetekend, gelezen, getekend, geteld en geschreven. Ook hebben we het boek Rupsje Nooitgenoeg nagespeeld en veel zelf geknutseld om dit te kunnen doen.

kriebelbeesten 1 800x600

Vandaag was de thema-afsluiting. We hebben ons niet laten tegen houden door de regen en zijn de wijk ingegaan richting de Klimtoren om allemaal kriebelbeesten te zoeken, te tellen en te turven op ons blad. Ook hebben we nog een aantal moeilijke vragen beantwoord.

kriebelbeesten 2 800x600

Het was een leuk thema waarin we veel geleerd hebben!

Picknicken in de zon

In onze klas oefenen wij het opruimen. De kinderen doen dit erg snel en goed en als beloning gingen wij picknicken. Verschillende kinderen hadden een kleedje meegenomen. De zon scheen dus het was heerlijk om buiten te eten. Toen de lunch op was konden de kinderen heerlijk zonnen op hun kleedje, ook hadden we boeken meegenomen om lekker te lezen en werd er op het grasveld tikkertje gespeeld.

picknick Small

picknick2 Smallpicknick3 Small

Groep 1/2A en twee echte boerderijen

Vandaag, vrijdag 6 maart 2015, is groep 1/2A als thema-opening naar twee boerderijen geweest. We zijn eerst bij een schapenboerderij langs geweest. Er waren al veel lammetjes geboren. We mochten de lammetjes vast houden en we mochten er zelfs één melk geven!

Daarna zijn we naar de buurman geweest. Hij heeft een koeienboerderij. We hebben veel gezien. Vooral de melkrobots waren heel indrukwekkend. Daarna mochten we allemaal de verse melk proeven! We hebben veel geleerd en het was een leuke dag.

In de klas starten we nu ook een boerderij. Kunnen wij ook zo goed de dieren verzorgen?20150306 100309

'Stop de tijd!' groep 1/2 c

Afgelopen maandag heeft groep ½ c het thema  ‘Er is weer een uur voorbij’  afgesloten. We hebben verschillende spelletjes gedaan. Voor elk spel kregen de kinderen maar 1 minuut de tijd!

De tijd vloog echt voorbij, maar wat kun je toch veel doen in 1 minuut.​