De veertigdagentijd is de periode voor Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus en bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg. En uiteraard blijft het niet zoals zo vaak bij 'stilstaan bij', maar we gaan ook daadwerkelijk aan de slag.

Vandaag kregen we een presentatie van een broer van een van de ouders van onze school die zich als vrijwilliger enorm inzet voor twee schooltjes in Nariaska in Kenia. Hier willen zij de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en het onderwijs voor meer kinderen toegankelijk maken.

2016 presentatie Vastenactie schooltje Kenia

Alle kinderen luisterden aandachtig naar de verhalen over hoe lang kinderen naar school moeten lopen en dat onderwijs voor veel kinderen in Kenia niet mogelijk is. De ouders hebben niet voldoende geld om dit te betalen.

Wij gaan daar binnenkort een handje bij helpen door geld in te zamelen. En uiteraard hopen we dat we heel veel geld ophalen!! Want 100% van het geld wordt door deze vrijwilligers aan het schooltje besteed. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen. Binnenkort horen de kinderen en u als ouders hoe we dit gaan aanpakken.